marousinews.gr
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΚΟΙΝΩΝΙΑΜΑΡΟΥΣΙ

Ίδρυμα Λυγιδάκη: Μετά το Κολωνάκι νέα σφυριά για ακίνητα σε Βουλιαγμένη και Μαρούσι (pics)

Κοινοποίηση

Διαμέρισμα 168,5 τ.μ. επί της οδού Ιάσωνος στη Βουλιαγμένη και οικόπεδο 1 στρέμματος στην Καλογρέζα έχουν προγραμματιστεί να βγουν σε πλειστηριασμό στις 27 Ιουλίου με τιμές εκκίνησης 395.000 ευρώ και 145.000 ευρώ αντίστοιχα

Νέα περιουσιακά στοιχεία του Κοινωφελούς Ιδρύματος «Nikolaos and Despina Lygidakis Stiftung» προγραμματίστηκαν να βγουν σε πλειστηριασμό το επόμενο διάστημα.

Συγκεκριμένα, όπως αποκαλύπτει το newmoney.gr, αυτά τα νέα σφυριά αφορούν διαμέρισμα, με θέση στάθμευσης και αποθήκη στην περιοχή της Βουλιαγμένης, καθώς και ένα οικόπεδο στο Μαρούσι.

Το κάπως παράδοξο είναι ότι για την περίπτωση του ακινήτου στην Βουλιαγμένη προηγείται ο πλειστηριασμός της θέσης στάθμευσης και της αποθήκης και ακολουθεί…μια εβδομάδα μετά το διαμέρισμα.

Η νέα «φουρνιά» σφυριών σε βάρος του Ιδρύματος, με επισπεύδουσα και πάλι την Α.Μ., ξεκινάει στις 20 Ιουλίου για χώρο στάθμευσης αυτοκινήτου υπογείου, με επιφάνεια 37,5 τ.μ. και με τιμή εκκίνησης 29.000 ευρώ. Επίσης για αποθήκη υπογείου με επιφάνεια 16,5 τ.μ. με τιμή εκκίνησης 13.000 ευρώ. Αυτά βρίσκονται σε οικοδομή στην Βουλιαγμένη Αττικής, στην οδό Ιάσωνος αριθμός 39.

Στις 27 Ιουλίου ακολουθεί το σφυρί επί της οριζόντιας ιδιοκτησίας με στοιχεία (Β-1) διαμέρισμα του Β’ πάνω από το ισόγειο ορόφου, το οποίο βρίσκεται στο παραπάνω ακίνητο στην Βουλιαγμένη, επί της οδού Ιάσωνος 39.

Το διαμέρισμα αποτελείται από καθιστικό- τραπεζαρία, τρία υπνοδωμάτια, κουζίνα, δύο λουτρά, δωμάτιο υπηρεσίας, W.C. , διάδρομο. Έχει επιφάνεια 168,5 τ.μ, και αναλογία εξ αδιαιρέτου στο οικόπεδο 364/000. Η τιμή εκτίμησης και πρώτης προσφοράς έχει οριστεί σε 395.000 ευρώ.

Την ίδια μέρα, στις 27 Ιουλίου, θα βγει στο σφυρί και το ποσοστό ενός δευτέρου (1/2) εξ αδιαιρέτου γεωτεμαχίου, συνολικής επιφάνειας 1.009 τ.μ., που βρίσκεται στην οδό Ερυθρού Σταυρού, στη θέση «Κόκκινα Χώματα Καλογρέζης», στο Δήμο Αμαρουσίου εκτός του εγκεκριμένου σχεδίου πόλεως και εντός ζώνης, σύμφωνα με τον τίτλο κτήσεως. Η τιμή εκτίμησης και πρώτης προσφοράς για αυτό έχει οριστεί στις 145.000 ευρώ.

Όλα τα παραπάνω περιήλθαν στο Ίδρυμα το 2015 μετά τον θάνατο του Ν. Λυγιδάκη και φέρουν μόνο προσημείωση υπέρ της συγκεκριμένης επισπεύδουσας.

Τα άλλα ακίνητα

Υπενθυμίζεται ότι, όπως αποκάλυψε το newmoney.gr στις 28 Ιουνίου, σε βάρος του Κοινωφελούς Ιδρύματος “Nikolaos and Despina Lygidakis Stiftung” το οποίο είχε συσταθεί από τον εκλιπόντα διακεκριμένο χειρουργό και καθηγητή Νικόλαο Λυγιδάκη και την σύζυγό του, είχαν προγραμματιστεί 6 πλειστηριασμοί για 5 διαμερίσματα και μία θέση στάθμευσης επί ακινήτων στο Κολωνάκι και στο Παγκράτι.

Ωστόσο, από αυτά μόνο τα δύο παραμένουν μέχρι στιγμής αναρτημένα στην πλατφόρμα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, ενώ τα υπόλοιπα τέσσερα έχουν ήδη πουληθεί εκτός διαδικασίας πλειστηριασμού μετά από σχετικές αποφάσεις του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών. 

Με βάση τις σχετικές διαταγές πληρωμής το συνολικό ύψος της απαίτησης έναντι της επισπεύδουσας Α.Μ. ανέρχεται σε 4.469.650 ευρώ. 

Συγκεκριμένα, στην πλατφόρμα βρίσκονται αναρτημένοι ακόμη προς διενέργεια δύο από αυτούς τους πλειστηριασμούς.

Ο ένας που έχει προγραμματιστεί για τις 13 Ιουλίου αφορά το ποσοστό ενός δευτέρου (1/2) εξ αδιαιρέτου διαμερίσματος ισογείου ορόφου (με την ανήκουσα σε αυτό αποθήκη του υπογείου ορόφου 8 τ.μ.), τo οποίo βρίσκεται στην Αθήνα, και επί της Λ. Βασιλίσσης Σοφίας αρ. 14. Το διαμέρισμα που καλύπτει όλο το ισόγειο, αποτελείται από 5 κύρια δωμάτια, λουτρό πλήρες, μικρή αποθήκη, οφφίς, μαγειρείο, δωμάτιο υπηρεσίας, αποχωρητήριο, είσοδο και κοινό πλυντήριο μετά του πέμπτου ορόφου στο υπόγειο της πολυκατοικίας και αποθήκη στο υπόγειο της πολυκατοικίας. Έχει επιφάνεια 155,75 τ.μ , και η τιμή εκκίνησης, με βάση τη σχετική έκθεση για την εμπορική του αξία, έχει οριστεί στις 186.000 ευρώ. 

Ο δεύτερος έχει προγραμματιστεί για τις 20 Ιουλίου και αφορά το ½ εξ αδιαιρέτου του υπ’ αριθμ. 12 διαμερίσματος του 5ου πάνω ορόφου πολυκατοικίας που βρίσκεται στην Αθήνα επί της οδού Καψάλη αρ. 1 (πάνω στην πλατεία Κολωνακίου).  Σημειώνεται ότι εκεί βρισκόταν το ιατρείο του Ν. Λυγιδάκη. Αποτελείται από είσοδο, χωλλ, τραπεζαρία, λίβινγκ-ρουμ, έναν κοιτώνα, οφφίς, κουζίνα, δωμάτιο υπηρεσίας, αποχωρητήριο ξένων, βεστιάριο, λουτρό και βεράντα. Έχει έκταση 110 τ.μ. και στο διαμέρισμα ανήκει και αποθήκη του υπογείου. Η τιμή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί στις 130.000 ευρώ. 

Όλα τα υπόλοιπα «έφυγαν» πριν βγουν στο σφυρί, καθώς το δικαστήριο έκανε δεκτές τις αιτήσεις του Ιδρύματος να επιτραπεί η ελεύθερη πώληση των ακινήτων. 

Συγκεκριμένα για τις 20 Ιουλίου είχε προγραμματιστεί πλειστηριασμός ποσοστού 1/2 εξ αδιαιρέτου του υπ’ αριθμ. 14 διαμερίσματος του 5ου ορόφου της πολυκατοικίας επί της οδού Καψάλη αρ. 1 που αποτελείται από είσοδο, χωλλ, τραπεζαρία, λίβινγκ-ρουμ, έναν κοιτώνα, οφφίς, κουζίνα, δωμάτιο υπηρεσίας, αποχωρητήριο ξένων, βεστιάριο, λουτρό και βεράντα. Έχει έκταση 100 τ.μ και η τιμή εκκίνησης ήταν 116.000 ευρώ. Όπως αναφέρεται, «κατακυρώθηκε – εκποιήθηκε κατά την διαδικασία του άρθρου 998 παρ. 6 ΚΠολΔ», αντί τιμήματος 120.000 ευρώ.

Για τις 13 Ιουλίου είχε προγραμματιστεί πλειστηριασμός επί ποσοστού 1/2 εξ αδιαιρέτου για διαμέρισμα του δευτέρου ορόφου της πολυκατοικίας που βρίσκεται στην Αθήνα, επί της οδού Εργοτίμου, αρ. 15. Αυτό αποτελείται από 4 κύρια δωμάτια, κύριο και εσωτερικό προθάλαμο, δωμάτιο υπηρεσίας, μαγειρείο, λουτρό και βοηθητικό αποχωρητήριο, ενώ έχει ωφέλιμη επιφάνεια 122,63 τ.μ. Το διαμέρισμα αυτό καταλαμβάνει αναλογούν σε αυτό ποσοστό (1/49) εξ αδιαιρέτου 3 κοινόκτητων χώρων (καταστημάτων και κατοικίας του ισογείου). Η τιμή εκκίνησης είχε οριστεί στις 108.000 ευρώ και πωλήθηκε έναντι 112.000 ευρώ.

Για τις 20 Ιουλίου είχε προγραμματιστεί ο πλειστηριασμός επί του υπ’ αριθμόν Β1 διαμερίσματος του 2ου  ορόφου πολυκατοικίας που βρίσκεται στην Αθήνα επί της οδού Πατριάρχου Ιωακείμ αρ.37. Αυτό αποτελείται από τρία δωμάτια, αίθουσα αναμονής, χωλ και W.C, ενώ έχει επιφάνεια 70 τ.μ. Η τιμή εκκίνησης ήταν στις 161.000 ευρώ και πωλήθηκε στις 164.000 ευρώ. 

Τέλος, για τις 13 Ιουλίου είχε προγραμματιστεί να βγει στο σφυρί και το ½  εξ αδιαιρέτου θέσης στάθμευσης αυτοκινήτου του πρώτου υπογείου πολυώροφης οικοδομής με πρόσοψη επί της οδού Καρνεάδου 25, στο Κολωνάκι. Η τιμή εκκίνησης είχε οριστεί στις 6.000 ευρώ και πωλήθηκε στις 8.000 ευρώ. 

Υπενθυμίζεται ότι -σύμφωνα με πληροφορίες- για ορισμένα από τα ακίνητα είχε εκδηλωθεί ενδιαφέρον και από άλλον επενδυτή,- ο οποίος δραστηριοποιείται στην αγορά ακινήτων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό-, ο οποίος παρά τις επανειλημμένες επικοινωνίες του με πρόσωπα υπεύθυνα για τους συγκεκριμένους πλειστηριασμούς δεν έλαβε, όπως καταγγέλλει, καμία απάντηση.

 Όσο για το Κοινωφελές ίδρυμα Νικολάου και Δέσποινας Λυγιδάκη (Nikolaos and Despina Lygidakis Stiftung),  είχε έδρα το Πριγκιπάτο του Λιχτενστάιν και σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία βρίσκεται υπό εκκαθάριση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Έγκλημα στο Μαρούσι: Καταδικάστηκε σε 8 χρόνια εγκλεισμού η 18χρονη που σκότωσε την 22χρονη φίλη της

Με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου ολοκληρώθηκαν οι αποκριάτικες εκδηλώσεις που διοργάνωσε ο Δήμος Αμαρουσίου

Σε εξέλιξη τα αντιπλημμυρικά έργα στο Κέντρο του Αμαρουσίου