marousinews.gr
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΚΟΙΝΩΝΙΑΜΑΡΟΥΣΙΥΓΕΙΑ

Επίδειξη ΚΑΡΠΑ και χρήση απιδινωτή, επ’ ευκαιρία της προμήθειας και τοποθέτησης 12 νέων απιδινωτών σε δομές του Δήμου Αμαρουσίου

Κοινοποίηση

Δώδεκα νέες μονάδες Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή προμηθεύτηκε ο Δήμος Αμαρουσίου, τους οποίους πρόκειται να τοποθετήσει σε δημοτικές και αθλητικές δομές, ώστε να υπάρχει άμεση πρόσβαση σε μέσα εξονοσοκομειακά, εύχρηστα και ασφαλή που παρέχουν τη δυνατότητα διάσωσης μιας ανθρώπινης ζωής μετά από ένα αιφνίδιο συμβάν.

Ειδικότερα πρόκειται να τοποθετηθούν στις εξής δομές:

Δημαρχείο, Δημοτικό Γυμναστήριο Αμαρουσίου (Κονίτσης), Δημοτικό Γυμναστήριο Σπύρος Λούης, κτιριακές εγκαταστάσεις διεύθυνσης Καθαριότητας & Ανακύκλωσης, Αμαξοστάσιο, Δημοτικό Κοινωνικό Πολυιατρείο, Κεντρικό ΚΑΠΗ, Ληξιαρχείο, Τμήμα Πρασίνου διεύθυνση Περιβάλλοντος & Ποιότητας Ζωής- Αμαλίειο, Κλειστό Γυμναστήριο Κοκκινιάς – 2ο Γυμνάσιο & 2ο Λύκειο, Ζεκάκειο Κλειστό Γυμναστήριο, 4ο Γυμνάσιο και 4ο Λύκειο.

Οι παραπάνω μονάδες θα συμπληρώσουν τις ήδη υφιστάμενες που έχουν τοποθετηθεί σε προγενέστερο χρόνο στους χώρους του Δημαρχείου, του Δημοτικού Γυμναστηρίου Κλειστό Αγίου Θωμά, του Δημοτικού Κολυμβητηρίου «Μιχάλης Μανιός», του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού του Δημοτικού Ωδείου και του παραρτήματος αυτού στην Αγία Ελεούσης.

Σε ειδική εκδήλωση, παρουσία του Δημάρχου Αμαρουσίου Θεόδωρου Αμπατζόγλου, της Αντιπεριφερειάρχη Βόρειου Τομέα Λουκίας Κεφαλογιάννη, του αρμόδιου Αντιδημάρχου Δημόσιας Υγείας και Πολιτικής Προστασίας Στέφανου Τσιπουράκη, της Αντιδημάρχου Ρένας Χαλιώτη και της Δημοτικής Συμβούλου, Καρδιολόγου και Διευθύντριας του Κέντρου Υγείας Αμαρουσίου Μαρίας Γώγου έγινε επίδειξη της «Βασικής Υποστήριξης της Ζωής & του Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή» στους εκπροσώπους όλων των δημοτικών και αθλητικών δομών, σε μέλη της Πολιτικής Προστασίας και σε Εθελοντές.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Αμπατζόγλου δήλωσε:

«Σήμερα πραγματοποιούμε μία πολύ χρήσιμη εκπαίδευση με την επίδειξη πραγματοποίησης ΚΑΡΠΑ και χρήσης απιδινωτή σε εργαζόμενους του Δήμου μας, που ενδέχεται να χρειασθεί να παράσχουν επείγουσα βοήθεια για την αντιμετώπιση περιστατικών αιφνίδιου συμβάντος και καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης σε δημοτικούς χώρους. Στο Δήμο μας προσπαθούμε να παρέχουμε όλα τα μέσα και να εκπαιδεύουμε τους εργαζόμενούς μας προς όφελος της ασφάλειας και της υγείας των συμπολιτών μας.    

 Στην ιδιαίτερη εποχή που διανύουμε η εκπαίδευση στις πρώτες βοήθειες μας αφορά όλους.»

Επίδειξη ΚΑΡΠΑ και χρήση απιδινωτή

Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος για την οργάνωση και επίδειξη ΚΑΡΠΑ και χρήσης απιδινωτή κ. Τσιπουράκης μεταξύ άλλων υπογράμμισε ότι ανάμεσα στα μέτρα που λαμβάνει ο Δήμος Αμαρουσίου για την αντιμετώπιση έκτακτων καταστάσεων είναι και η τοποθέτηση απιδινωτών σε πολυσύχναστους χώρους, ενώ η διευθύντρια του Κέντρου Υγείας Αμαρουσίου κα Γώγου επεσήμανε: «Έχει μελετηθεί ότι 350 χιλιάδες άτομα στη Ευρώπη ετησίως υφίσταται ένα αιφνίδιο συμβάν. Το 20% αυτών, από την ώρα που υπάρχει απιδινωτής μπορεί να σωθεί. Το ποσοστό είναι σημαντικό και έχει να κάνει με τον αριθμό των απιδινωτών που διαθέτουμε. Οφείλουμε να είναι προσβάσιμοι, σε δημόσιες δομές και εκεί που συχνάζουν πολλά άτομα.»

Επίδειξη ΚΑΡΠΑ και χρήση απιδινωτή

Ο υπεύθυνος της επίδειξης Κωνσταντίνος Αναστασόπουλος ανέφερε ότι  ο απινιδωτής είναι ιατρική συσκευή η οποία σε συνεργασία με καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση μπορεί να ανατάξει μια θανατηφόρα καρδιακή αρρυθμία μέσω ενός ηλεκτρικού σοκ, ενώ στην συνέχεια ανέπτυξε την «αλυσίδα επιβίωσης» που περιλαμβάνει μια σειρά από δράσεις, που όταν γίνουν σωστά δίνουν στον ασθενή με την καρδιακή προσβολή περισσότερες πιθανότητες επιβίωσης. Παράλληλα με τη χρήση προπλάσματος έκανε επίδειξη-παρουσίαση ΚΑΡΠΑ και χρήσης απινιδωτή.

Επίδειξη ΚΑΡΠΑ και χρήση απιδινωτή
Επίδειξη ΚΑΡΠΑ και χρήση απιδινωτή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Διακοπές νερού σήμερα σε Μαρούσι, Περιστέρι και άλλες έξι περιοχές

“Σκονάκι” με τις φωτογραφίες των υπηρεσιακών υπουργών ειχαν οι άνδρες ασφαλείας στο Προεδρικό Μέγαρο

Ενθουσίασαντους θεατές με τα δρώμενα που παρουσίασαν οι μικροί φίλοι από τα τμήματα θεατρικού παιχνιδιού του Δήμου Αμαρουσίου