marousinews.gr
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑΕΛΛΑΔΑΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΚΟΙΝΩΝΙΑΜΑΡΟΥΣΙ

Οικογενειακή συμμορία έκλεβε ηλικιωμένους – 600.000 ευρώ η λεία τους

Κοινοποίηση

Περισσότερες από εξακόσιες χιλιάδες ευρώ εκτιμάται η λεία πολυμελούς συμμορίας κακοποιών, τα μέλη της οποίας, υποδυόμενα τους τεχνικούς ηλεκτρικής ενέργειας, κατάφερναν να πείθουν ηλικιωμένους να τους επιτρέπουν την είσοδο στα σπίτια τους και από εκεί άρπαζαν ό,τι πολύτιμο έβρισκαν.

Ύστερα από πολύμηνη έρευνα τα στελέχη του Τμήματος Ασφαλείας Αμαρουσίου κατάφεραν να ταυτοποιήσουν τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης και σε επιχείρηση, που πραγματοποίησαν με τη συνδρομή συναδέλφων τους, σε περιοχές της Δυτικής Αττικής, κατάφεραν να συλλάβουν έντεκα μέλη, ενώ στη δικογραφία συμπεριλαμβάνονται τα στοιχεία ακόμα επτά συνεργών τους.

Τα μέλη της σπείρας είχαν ως ορμητήριο τα Άνω Λιόσια και μετέβαιναν με τα επιχειρησιακά τους οχήματα σε περιοχές της Αττικής με έντονη εμπορική δραστηριότητα. Εκεί εντόπιζαν τα υποψήφια θύματά τους, στοχεύοντας κυρίως ηλικιωμένα άτομα, τα οποία στη συνέχεια ακολουθούσαν κατά την επιστροφή τους στην οικία τους.

Προσέγγιζαν τα θύματά τους με άψογη εμφάνιση και σε αρκετές περιπτώσεις με επίδειξη πιστοποιητικών εγγράφων, παριστάνοντας τους υπαλλήλους του ΔΕΔΔΗΕ ή τεχνικούς-συντηρητές ανελκυστήρων, και με την πρόφαση έκτακτης ανάγκης, τους έπειθαν να εισέλθουν μέσα στα σπίτια τους.

Κάποια από τα μέλη τους απασχολούσαν και ταυτόχρονα οι συνεργοί τους άρπαζα χρηματικά ποσά, κοσμήματα και τιμαλφή. Χρησιμοποιούσαν, μάλιστα, γάντια ή χειρουργικές μάσκες, ώστε να αποφεύγουν την ταυτοποίηση και αναγνώρισή τους.

Τα στελέχη του Τμήματος Ασφαλείας Αμαρουσίου κατάφεραν να διαπιστώσουν και το ρόλο, που είχε κάθε μέλος της συμμορίας:

Έξι ήταν επιφορτισμένα με την απασχόληση των θυμάτων, εκμεταλλευόμενοι το παρουσιαστικό τους και την ευκολία του λόγου τους, επτά ήταν επιφορτισμένα με την είσοδο στις οικίες και την αφαίρεση των κλοπιμαίων, δύο είχαν αναλάβει το ρόλο του τσιλιαδόρου εξωτερικά από τις οικίες και ευρισκόμενοι εντός των επιχειρησιακών οχημάτων και άλλα τρία μέλη είχαν καταχωρήσει στα στοιχεία τους τα οχήματα, που χρησιμοποιούσε η οργάνωση.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε οικίες καθώς και σε τραπεζική θυρίδα, συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

 • -3- Ι.Χ. οχήματα,
 • πλήθος κοσμημάτων μεγάλης αξίας (αλυσίδες λαιμού, αλυσίδες χεριού, σταυροί, δαχτυλίδια, ρολόγια, καρφίτσες, κολιέ, βραχιόλια),
 • -46- χρυσές λίρες διάφορης κοπής,
 • εικόνα του Χριστού με ασημί πλαίσιο,
 • -59.380- ευρώ,
 • -31- δολάρια,
 • -7- αβολίδωτα φυσίγγια κρότου σήμανσης,
 • ημιαυτόματο πιστόλι κρότους σήμανσης με γεμιστήρα,
 • κυνηγετική καραμπίνα,
 • καταγραφικό μηχάνημα,
 • -3- κινητά τηλέφωνα και
 • μπλοκ επιταγών.

Από την έως τώρα έρευνα έχουν εξιχνιαστεί είκοσι περιπτώσεις κλοπών και τέσσερις απόπειρες κλοπών από οικίες σε Κουκάκι, Γαλάτσι, Κηφισιά, Ζωγράφου, Χαλάνδρι, Μαρούσι, Αγία Παρασκευή, Παλαιό Φάληρο, Ψυχικό, Νέα Σμύρνη, Νέα Χαλκηδόνα και Χολαργό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Παρουσίαση του βιβλίου της Α. Βούλγαρη «ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ Ταξίδι στον ωκεανό της Μουσικής και της Ιστορίας», με την υποστήριξη του Δήμου Αμαρουσίου – Δευτέρα 4 Μαρτίου 2024, ώρα:19:00, Δημαρχείο Αμαρουσίου

Μαρούσι: Αίσιο τέλος για την 56χρονη, μητέρα δύο παιδιών, που είχε εξαφανιστείΠηγή: iefimerida.gr – Μαρούσι: Αίσιο τέλος για την 56χρονη, μητέρα δύο παιδιών, που είχε εξαφανιστεί – iefimerida.gr

Ανακοίνωση της υποψηφιότητας της Αναστασίας Χουτοπούλου – Θεοδωράκη με τον συνδυασμό του Δημάρχου Αμαρουσίου Θεόδωρου Αμπατζόγλου «Το Μαρούσι Ψηλά!»