marousinews.gr
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ

Στον ΣΥΡΙΖΑ τρέμουν τώρα το ξεκαθάρισμα λογαριασμών- “Μην φαγωθούμε μεταξύ μας, θέλουν να μας τελειώσουν”

Κοινοποίηση

Εκκλήσεις γίνονται από όλες τις πλευρές, να μην αρχίσει τώρα ο καυγάς για την ήττα στο παρά 5 της νέας εκλογικής αναμέτρησης

Η απόφαση της ηγεσίας χθες στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, να μην λάβουν τον λόγο τα στελέχη και τα μέλη για τις αιτίες της ήττας και να στείλουν τις παρατηρήσεις τους γραπτώς, μπορεί να ξένισε και να ενόχλησε- μεταξύ άλλων και τον πρώην πρόεδρο της Βουλής και παλαιό στέλεχος της αριστεράς Νίκο Βούτση- αλλά είχε μια λογική.

Να μην αρχίσει από τώρα ο καυγάς για την ήττα, καθώς το κόμμα πηγαίνει σε νέες εκλογές, που ορισμένοι θεωρούν ότι είναι η στιγμή της αλήθειας για τον ΣΥΡΙΖΑ. Αφού σε περίπτωση που δεν ανακάμψει και επιβεβαιωθεί το 20%…τότε θα έχει πιθανώς ξεκινήσει η αρχή του τέλους. Στο ΠΑΣΟΚ άλλωστε το περιμένουν.

Αυτό ήταν και το νόημα του σημερινού κυρίου άρθρου της Αυγής, που καλεί τα στελέχη να επιδείξουν σοβαρότητα:

“Η αλαζονική και εκδικητική Δεξιά του Μητσοτάκη έρχεται με φόρα να συμπαρασύρει ό,τι έμεινε όρθιο την προηγούμενη περίοδο. Μοναδικό ανάχωμα σε αυτή την επέλαση δεν μπορεί παρά να είναι η Αριστερά.”

Και προειδοποιεί: “Οι μικροεγωισμοί και οι ίντριγκες δεν χωράνε στην υπόθεση αυτή. Ο συναγερμός μάχης πρέπει να ηχήσει πιο δυνατά στο εσωτερικό και έπειτα στην κοινωνία. Να μην τους κάνουμε το χατίρι.”

ΚΕ Σύριζα
ΣΥΡΙΖΑ: Ολοι φοβούνται ότι θα ξεκινήσει άμεσα ο καυγάς για τις ευθύνες
Αλλά δεν είναι όλοι αισιόδοξοι. Χαρακτηριστικά είναι όσα έγραψε ο γνωστός αρθρογράφος της ΕφΣυν Τάσος Παππάς, με τον καθόλου κολακευτικό τίτλο: Το κόμμα- κορμός του Αχταρμά.

“Οσοι πιστεύουν ότι στον ΣΥΡΙΖΑ θα επικρατήσει ηρεμία μέχρι τις δεύτερες εκλογές και το ξεκαθάρισμα των λογαριασμών θα γίνει μετά την ετυμηγορία της κάλπης, οργανωμένα και σοβαρά,είναι βαθιά νυχτωμένοι.”

Το άρθρο του Θανάση Καρτερού στην Αυγή
Από την πλευρά του ο πρώην συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα και αρθρογράφος της Αυγής προειδοποιεί τους αριστερούς ψηφοφόρους ότι θα τους βάλουν να φαγωθούν μεταξύ τους και ότι δεν θα λείψουν οι προβοκάτσιες από τα συστημικά Μέσα.

“Στον Τσίπρα που παραιτείται δεν χρειάζεται να αναφερθούμε. Αυτός έχει κάθε μέρα την τιμητική του. Απλώς να ξέρουμε ότι έτσι θα πάμε μέχρι τις εκλογές, μην έχετε αυταπάτες. Με ποτήρια, σιχτίρια και πάσης φύσεως πανηγύρια. Να μας πολιορκούν fake news. Να μας βάλουν να φαγωθούμε μεταξύ μας. Να περιμένουμε παράλυτοι και κατηγορώντας ο ένας τον άλλον γι’ αυτό που ετοιμάζουν για τον ΣΥΡΙΖΑ.

Η αλήθεια προφανώς δεν τους αφορά. Έχουν πάρει από χρόνια διαζύγιο μαζί της. Εκείνο που τους αφορά είναι να χώσουν πάλι τον ΣΥΡΙΖΑ στο περιθώριο. Όσο πιο βαθιά γίνεται. Και μην πιστέψει κανείς ότι θα κάνουν διακρίσεις. Ότι θα ξεχωρίσουν εκείνους που δυσφημίζουν ως πρόβατα από εκείνους που δυσφημίζουν ως ερίφια. Τον Φίλη από τον Τσίπρα. Ψυχή ζώσα δεν έχουν σκοπό να αφήσουν.

Το πικρό ποτήρι τους προορίζεται για όλους. Τολμηρά, μπροστά και άσπρο πάτο. Αλλά δεν ξέρουν μια σταλιά Ιστορία. Πώς έσπασαν οι πρόγονοί τους τα μούτρα τους με τέτοιου είδους προβοκάτσιες. Κι ότι κάτι τέτοια αντί να αποσυνθέτουν, συνθέτουν κι αντί να γονατίζουν, φανατίζουν. Κι έτσι καταγγέλλοντας θα πρέπει να τους ευχαριστούμε.”

Μάλιστα στον ΣΥΡΙΖΑ, για να στηριχθεί ο Αλέξης Τσίπρας, επιστρατεύθηκε και ο Αρης Σπηλιωτόπουλος, πρώην συνεργάτης του Κώστα Καραμανλή, τον οποίο βάφτισαν ιστορικό στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας και ο οποίος ερμήνευσε το εκλογικό αποτέλεσμα, όχι σαν βαριά ήττα του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ως προσωπική εντολή των ψηφοφόρων του κόμματος στον Αλέξη Τσίπρα, να τα αλλάξει όλα.

Παραιτήθηκε ο Αρης Σπηλιωτόπουλος από βουλευτής
“Ο Τσίπρας πήρε προσωπικά την εντολή από το 20% που ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ”, επισήμανε μιλώντας στο “Κόκκινο” και στους Γιώργο Τραπεζιώτη και Γιώργο Μελιγγώνη ο επικοινωνιολόγος, πολιτικός επιστήμονας και ιστορικό στέλεχος της ΝΔ, Άρης Σπηλιωτόπουλος- γράφει η Αυγή- εκτιμώντας ότι “στις επόμενες εκλογές κρίνεται η παντοδυναμία Μητσοτάκη”.

Ο Άρης Σπηλιωτόπουλος εντόπισε τον κίνδυνο για τον ΣΥΡΙΖΑ ενόψει δεύτερης κάλπης στο “να μην πειστούν οι πολίτες ότι ο Τσίπρας θα είναι και μετά, για την εφαρμογή της εντολής να τα αλλάξει όλα”, επιμένοντας ότι αυτή ήταν η εντολή όσων ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ την 21η Μαΐου.

ΠΗΓΗ: thetoc.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Εκδήλωση ενημέρωσης από την Εθελοντική Ομάδα Πολιτικής Προστασίας Δήμου Αμαρουσίου

Εκπροσώπηση του Δήμου Αμαρουσίου στο Colourday Festival στο Ολυμπιακό Στάδιο στο Μαρούσι

Λαμπρός ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου στο Μαρούσι